DQ200 Transmissie

De 7-Traps DSG

 De DQ200 wordt vaak simpelweg “de 7-traps DSG” genoemd. In werkelijkheid is de constructie van de DQ200 heel anders.

Om te beginnen is de besturingsmodule een op zichzelf staande hydraulische eenheid. De vloeistof die wordt gebruikt om de hydraulische componenten te regelen, is volledig afgesloten van de rest van de transmissie, en de technische gegevens op de module vermelden dat het aftappen van deze vloeistof de eenheid zeer waarschijnlijk kan beschadigen! Het voordeel is echter dat de transmissie aanzienlijk minder vloeistof nodig heeft, waardoor het gewicht daalt en de efficiëntie toeneemt.

Naast het feit dat de transmissie minder vloeistof nodig heeft en toch doeltreffend werkt, maakt dit ook het onderhoud van onderdelen van de transmissie veel eenvoudiger. In feite kunnen de meeste reparaties voor deze transmissie worden uitgevoerd zonder toegang tot gespecialiseerde gereedschappen of apparatuur!

De DQ200 is een transmissie met dubbele koppeling die de overstap maakt van een natte koppeling naar een droge koppeling. De montage van dit type koppeling is verre van eenvoudig en vereist speciaal gereedschap en een bijzondere procedure. Sommige leveranciers staan er zelfs op monteurs een cursus te laten volgen voordat ze een koppeling monteren!

DQ200 Reparatie nodig?

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Maak Afspraak

Vul het formulier zo volledig mogelijk in, wij nemen z.s.m contact met je op.

Algemene informatie
Voertuig informatie
Voorkeur datum & tijd