DQ380 & DQ381 Transmissie

De 7-Traps DSG

Vaak voorkomende problemen

Met de DQ380 (0DE) transmissie heeft Volkswagen AG een nieuwe, efficiëntere versie van zijn DSG-versnellingsbak voor voorwielaangedreven auto’s met een motorkoppel tot 420 Nm gecreëerd. Deze transmissie werd in 2015 ontworpen voor de Chinese markt en is bijzonder geschikt voor sportieve bestuurders.

De DQ380 werd geïntroduceerd als een kleinere variant van de DQ500, die de basis legde voor dit nieuwe transmissiemodel. De DQ380 is specifiek ontworpen voor voorwielaangedreven auto’s met een motorkoppel tot 420 Nm, zoals de Chinese Golf 7 GTI en VW Magotan.

Om het brandstofverbruik en de CO 2 -uitstoot voortdurend te verminderen, moest Volkswagen AG een efficiëntere versie van deze transmissie ontwikkelen voor de Europese markt. Dit resulteerde in de introductie van de DQ381 (0GC) DSG versnellingsbak in 2017. Hij is ontworpen voor auto’s met voor- en vierwielaandrijving en een motorkoppel tot 420 Nm, zoals de Arteon en Golf 7.5R, evenals de Audi S3 faceliftmodellen.

Deze modellen zijn vooral geschikt voor sportieve bestuurders die een opwindende rijervaring willen beleven en tegelijkertijd brandstof willen besparen

DQ380 of DQ381 Reparatie nodig?

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Maak Afspraak

Vul het formulier zo volledig mogelijk in, wij nemen z.s.m contact met je op.

Algemene informatie
Voertuig informatie
Voorkeur datum & tijd