Revisie

Reparatie

Diagnose

DSG Transmissie

Heeft u problemen met uw DSG versnellingsbak en bent u toe aan een volledige revisie of reparatie? Dan zijn wij de mensen voor u! Hier bij Shifttransmissie zijn we trots op onze klantenservice en zorgen we ervoor dat u als klant uw voertuig zo snel mogelijk weer op de weg krijgt!

Of het nu gaat om een complete versnellingsbak revisie, kleine reparaties of een volledige diagnostische checkup, onze hoog opgeleide technici kunnen u op elke mogelijke manier helpen.

Wij begrijpen dat tijd geld is en wij zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat uw auto in een mum van tijd weer op de weg is!

Bel ons of kom vandaag nog langs voor een vriendelijk advies.

Wat houdt DSG transmissie in?

DSG® staat voor Direkt schalt getriebe in het Duits, wat zich vertaalt naar het Engels als “direct-shift gearbox”. De DSG® is een automatische handgeschakelde versnellingsbak met dubbele koppeling, ontworpen door Borg Warner voor de Volkswagen groep. Audi gebruikt de DSG onder de naam S-Tronic. Door specifieke wisselende versnellingen aan elke koppeling toe te wijzen, is het mogelijk snel door te schakelen in één beweging. De eerste koppeling zorgt voor de achteruit-,1e, 3e, 5e, 7e versnelling en de tweede koppeling bedient de 2e, 4e en 6e versnelling.

Dit vermindert de schakeltijden en de slijtage van de transmissie aanzienlijk. Het zal geen verrassing zijn dat dit transmissietype oorspronkelijk is ontwikkeld voor racegebruik. De originele DSG® was een 6-versnellingsbak; de huidige DSG®-transmissies zijn 7-versnellingsbakken.

Een nadeel van de DSG-versnellingsbak is dat de eerste generaties relatief weinig koppel kunnen verdragen. Daarom werden ze voorheen alleen gebruikt in combinatie met lichte motoren. Dat tegenwoordig een DSG-versnellingsbak wel veel koppel kan verdragen wordt bewezen met de speciaal ontworpen versie voor de Bugatti Veyron 16.4 met 1200 pk en 1500nm aan koppel! Omdat de ontwikkeling van deze DSG versie aanzienlijk duurder is kan deze helaas nog niet gebruikt worden in alle hedendaagse VAG modellen.

DSG revisieren

Het alternatief is uw versnellingsbak laten reviseren. Hoewel revisie niet álle problemen kan oplossen (een gescheurde versnellingsbak is bijvoorbeeld vaak niet te repareren), voldoet het in de meeste gevallen en functioneert uw versnellingsbak weer als nieuw.

Het grote voordeel van een versnellingsbak-revisie is de prijs: afhankelijk van uw type auto bent u doorgaans veel minder kwijt, dan een gloednieuw versnellingsbak inclusief demontage, arbeidsloon, BTW, onderdelen en andere kosten.

Behalve de kostenbesparing zijn er nog andere voordelen. Als u uw versnellingsbak laat reviseren worden sommige onderdelen (zoals de lagers) weliswaar vervangen, maar de versnellingsbak als geheel blijft gewoon dezelfde. Zo krijgt u dus altijd de originele, perfect passende, versnellingsbak weer terug in uw auto.

Maak Afspraak

Vul het formulier zo volledig mogelijk in, wij nemen z.s.m contact met je op.

Algemene informatie
Voertuig informatie
Voorkeur datum & tijd