4 Signalen dat je transmissie vloeistof lekt

Transmissievloeistof is van cruciaal belang voor de goede werking van uw transmissie. Zonder transmissievloeistof kan uw versnellingsbak oververhit raken.

4 Signalen dat je transmissie vloeistof lekt

Transmissievloeistof is van cruciaal belang voor de goede werking van uw transmissie. Zonder transmissievloeistof kan uw versnellingsbak oververhit raken, knarsen en de versnelling vertragen.

Gelukkig zijn de tekenen van een lekkende transmissie, of een tekort aan transmissievloeistof, meestal gemakkelijk op te sporen. Hier zijn vier tekenen van een lekkende transmissie.

Bij de diagnose van een lek in de transmissie is de eerste stap de controle van de peilstok.

De peilstok is meestal te herkennen aan een rode cirkel die aan een pin in een buis is bevestigd. Als u de peilstok niet kunt vinden, raadpleeg dan de handleiding van uw auto.

De transmissievloeistof moet een lichte, doorschijnende roze kleur hebben. Als de vloeistof bruin en dik is, moet u de auto naar een garage brengen voor nieuwe vloeistof.

Vloeistof onder je auto.

Als er ooit een vloeistof uit uw auto druppelt – anders dan water – neem hem dan mee voor een transmissie-inspectie. Uw oprit kan een verklikker zijn voor dit probleem. Als uw gebruikelijke parkeerplaats plassen met vreemde vloeistof begint te vertonen, dan weet u dat er iets mis is.

Als u merkt dat er plassen onder uw auto ontstaan, is het tijd om hem te laten nakijken! Het probleem kan van alles zijn, van een klein lek tot iets ernstigers, zoals de transmissie.

De meest voorkomende oorzaak van lekkende transmissievloeistof is een slechte afdichting of pakking in de transmissiebak. Deze afdichtingen zijn ontworpen om olie in en vuil uit de transmissie te houden zodat deze na verloop van tijd goed werkt. Als deze afdichtingen het begeven, moeten ze worden vervangen voordat er verdere schade ontstaat – of erger nog, er kan permanente schade ontstaan zonder dat u het weet!

Abnormale vibraties en slippende versnellingen.

Slippende versnellingen kunnen oncomfortabele trillingen veroorzaken wanneer u gas geeft, en dit is meestal het gevolg van te weinig transmissievloeistof. Dit kan betekenen dat uw auto onveilig is om mee te rijden. Als uw motor begint te trillen abnormaal, neem het in voor een auto transmissie inspectie.

Zelfs als u niet merkt dat er problemen met uw auto, is het belangrijk om een transmissie inspectie uit te laten voeren om de 30.000 kilometer . De reden hiervoor is dat versleten onderdelen vaak worden verborgen door wrijving en zal nooit te zien zijn bij een visuele inspectie. Als u echter een lage transmissievloeistof of andere symptomen van een slippende versnelling ervaart, moet u uw transmissie onmiddellijk laten inspecteren – uw veiligheid hangt ervan af!

Extreme hitte

Als u warmte door de vloerplaat voelt komen, is dit bijna altijd een indicatie van een transmissieprobleem. Als de temperatuurmeter aangeeft dat uw motor oververhit raakt, kan het iets anders zijn dan de transmissie, maar u moet uw auto toch meenemen voor een transmissie-inspectie.

Een van de functies van transmissievloeistof is het smeren van de tandwielen. Wanneer de transmissie vloeistof lekt, is het niet in staat om de versnellingen te smeren, en de resulterende wrijving kan aanzienlijke warmte in de transmissie veroorzaken.

Als u denkt dat u een transmissieprobleem heeft, bel ons dan vandaag nog!

Over ons

Bij Shift Transmissie, streven wij ernaar om uw vertrouwde auto reparatie en banden experts te zijn. Wij zijn toegewijd aan het overtreffen van uw verwachtingen elke keer dat u belt of bezoek onze winkel.

Recente posts

Volg ons

DSG uitgelegd

Transmissie problemen?
Neem contact op voor advies.

wij besparen op prijs maar niet op kwaliteit! versnellingsbak revisie & reparatie.

Maak Afspraak

Vul het formulier zo volledig mogelijk in, wij nemen z.s.m contact met je op.

Algemene informatie
Voertuig informatie
Voorkeur datum & tijd