Drie dingen die je moet weten als het transmissiefilter verstopt is

Het schoonhouden van uw transmissie helpt om de levensduur te garanderen, en een van de belangrijkste onderdelen om te onderhouden voor de transmissie netheid is de transmissie filter.
Transmissie reparatie Shift transmissie vlaardingen voor al uw versnellingsbak problemen

Drie dingen die je moet weten als het transmissiefilter verstopt is

Het schoonhouden van uw transmissie helpt om de levensduur te garanderen, en een van de belangrijkste onderdelen om te onderhouden voor de transmissie netheid is de transmissie filter. Sommige verstopping wordt echter verwacht, dus het is belangrijk om te weten niet alleen hoe om te voorkomen dat slechte verstopping, maar wat te doen als slechte verstopping gebeurt.

Er zijn twee verschillende soorten filters in het transmissiesysteem van een voertuig: De eerste is een aftapfilter, dat kleine deeltjes opvangt die zijn afgezet als gevolg van normale rijomstandigheden (stof van buitenlucht die via de radiator binnenkomt). Het tweede soort filter is een intern filter, dat grotere deeltjes opvangt die zich in de transmissie zelf hebben afgezet.

Binnen dit tweede soort filter zijn er twee hoofdcategorieën: Een zeef type en een papier type. Screen type filters zijn gemaakt van kleine gaatjes die vloeistof laten stromen terwijl het houden van grotere deeltjes zoals zand en vuil; papier type filters maken gebruik van papier-achtig materiaal dat gemakkelijk kan worden vervangen wanneer verstopt met vuil of puin uit de motorruimte van uw voertuig.

Om verstopping te voorkomen:

  • Ververs uw olie altijd met de aanbevolen intervallen (meestal om de 5000 mijl).
  • Gebruik hoogwaardige olie die geschikt is voor gebruik in transmissies.
  • Gebruik een brandstofadditief dat speciaal is ontwikkeld voor gebruik in uw specifieke auto.
  • Om slechte verstoppingen aan te pakken: Als u merkt dat uw prestaties afnemen of als u een controlelampje ziet branden, controleer en vervang dan uw transmissiefilter.

Hoe weet je dat je transmissie verstopt is?

Als uw auto knarsende geluiden maakt, vloeistof uit de transmissie lekt of een brandlucht verspreidt, kan het zijn dat u een nieuw transmissiefilter nodig hebt. Een verstopte transmissie filter kan gevaarlijk zijn voor uw voertuig en veroorzaken dat het niet goed schakelen.

Een verstopt transmissiefilter komt vaak voor wanneer u uw olie niet zo vaak ververst of schoonmaakt als u zou moeten. Hoe langer u de oude olie in uw motor laat zitten, hoe waarschijnlijker het is dat deze tijd krijgt om zich te nestelen bovenop andere onderdelen zoals het transmissiefilter.

Als u een van deze symptomen opmerkt, neem uw auto dan mee voor een snelle inspectie om te zien of ze eventuele problemen met uw transmissie kunnen opsporen of het filter voor u kunnen vervangen!

Over ons

Bij Shift Transmissie, streven wij ernaar om uw vertrouwde auto reparatie en banden experts te zijn. Wij zijn toegewijd aan het overtreffen van uw verwachtingen elke keer dat u belt of bezoek onze winkel.

Recente posts

Volg ons

DSG uitgelegd

Transmissie problemen?
Neem contact op voor advies.

wij besparen op prijs maar niet op kwaliteit! versnellingsbak revisie & reparatie.

Maak Afspraak

Vul het formulier zo volledig mogelijk in, wij nemen z.s.m contact met je op.

Algemene informatie
Voertuig informatie
Voorkeur datum & tijd