Symptomen Kapotte Versnellingsbak

De versnellingsbak van uw auto is een complex mechanisch systeem dat de krachttoevoer van de motor naar de aandrijfas regelt. Het ervaart na verloop van tijd meer slijtage dan de meeste andere onderdelen van uw voertuig. Dit komt door de hitte en wrijving die worden geproduceerd door de vele bewegende en op elkaar inwerkende componenten.

Symptomen Kapotte Versnellingsbak

De versnellingsbak van uw auto is een complex mechanisch systeem dat de krachttoevoer van de motor naar de aandrijfas regelt. Het ervaart na verloop van tijd meer slijtage dan de meeste andere onderdelen van uw voertuig. Dit komt door de hitte en wrijving die worden geproduceerd door de vele bewegende en op elkaar inwerkende componenten. Het kan dus gebeuren dat uw versnellingsbak kapot gaat. In dit artikel vertellen we u wat de meest voorkomende symptomen van een kapotte versnellingsbak zijn.

Wat zijn de symptomen van een kapotte versnellingsbak?

Bepalen welk probleem uw auto heeft, lijkt misschien een onmogelijke taak, vooral voor de ongetrainde ogen en oren van de gemiddelde bestuurder.

Problemen waarbij mechanische systemen betrokken zijn, vertonen doorgaans verschillende sensaties en geluiden die als indicatoren dienen dat een bepaald proces niet werkt zoals het bedoeld is.

Zodra u merkt dat er iets niet klopt met de functionaliteit van uw voertuig, is het tijd om het probleem op te lossen.

Als u autopech heeft, is het belangrijk om te weten wat de meest voorkomende soorten transmissieproblemen zijn, zodat u deze gemakkelijk kunt herkennen. Hier is een lijst met 3 symptomen van versnellingsbak problemen en naar welke signalen u moet zoeken.

1. Gebrekkige respons of trage wisseling tussen versnellingen

Ooit opgevallen dat de auto tijdens het rijden aarzelt of weigert te schakelen? Zo ja, dan is er beslist iets mis. Dit is meestal een op transmissie gebaseerde zorg.

Zowel handgeschakelde transmissies als automaten kunnen vertraagde responsprobleem hebben. Het toerental van de motor zal stijgen, maar de auto zal niet zo snel bewegen als de motor klinkt. Dit wordt meestal veroorzaakt door een koppeling die moet worden vervangen, maar kan soms ook wijzen op een ernstiger probleem.

2. Zeuren, bonzen en neuriën van kapotte versnellingsbak

Het is onmogelijk om precies te zeggen hoe uw auto klinkt als er problemen zijn met uw transmissie. Echter, één ding is zeker: dit geluid heeft u nog niet eerder gehoord. De geproduceerde geluiden variëren tussen verschillende merken en modellen, maar de beste manier om het te beschrijven is zoemend of zeurend. Het is één van de meest voorkomende symptomen van een kapotte versnellingsbak.

Handmatige transmissies brengen geluiden voort die kunnen worden omschreven als iets mechanischer, luider en abrupter. Gekletter wanneer u schakelt, ligt bijna altijd in de versnellingsbak.

Zoals reeds vermeld, is het altijd het beste om het probleem zo snel mogelijk te laten diagnosticeren en verhelpen en niet te wachten tot u “de tijd vindt” of “het geld hebt”. Wacht u te lang? Dan kan wat een relatief goedkope reparatie zou zijn geweest, gemakkelijk veel duurder worden.

3. Knarsend geluid of trillingen

Een auto hoort soepel en zonder schokken of trillingen te rijden, en er zijn geen knarsende geluiden. Deze suggereren allemaal dat er een probleem is met de versnellingen. Handgeschakelde transmissies duiden vaak op problemen door een knarsend geluid wanneer u in een versnelling schakelt. Als het knarsende geluid optreedt na het inschakelen van de koppeling of tijdens het schakelen, kan dit een teken zijn dat de koppeling mogelijk moet worden vervangen of afgesteld. Dat gezegd hebbende, kan het ook wijzen op verschillende andere problemen, waaronder beschadigde of versleten versnellingssynchronisaties.

Automatische transmissies werken een beetje anders. In plaats van een knarsend geluid te maken, zult u in het begin waarschijnlijk voelen dat het even duurt om in de versnelling te wiebelen in plaats van de typische vloeiende overgangen. Naarmate het probleem erger wordt, worden de overgangen naar de volgende versnelling schokkender en ervaart u meer trillingen. Er zijn een paar andere redenen voor het knarsende geluid of de trillingen, maar de juiste manier van handelen is nog steeds om het te laten inspecteren en onderhouden door een versnellingsbak specialist.

Over ons

Bij Shift Transmissie, streven wij ernaar om uw vertrouwde auto reparatie en banden experts te zijn. Wij zijn toegewijd aan het overtreffen van uw verwachtingen elke keer dat u belt of bezoek onze winkel.

Recente posts

Volg ons

DSG uitgelegd

Transmissie problemen?
Neem contact op voor advies.

wij besparen op prijs maar niet op kwaliteit! versnellingsbak revisie & reparatie.

Maak Afspraak

Vul het formulier zo volledig mogelijk in, wij nemen z.s.m contact met je op.

Algemene informatie
Voertuig informatie
Voorkeur datum & tijd